Erhverv

Genmab-partner søger om godkendelse af subkutan Darzalex i Europa

Foto: Genmab PR

Biotekselskabet Genmabs amerikanske partner, Janssen Pharmaceuticals, har ansøgt de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, om en godkendelse af midlet Darzalex i en subkutan version.

Janssen søger om at få godkendt den subkutane udgave af Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, hvilket midlet er godkendt til i en intravenøs udgave, oplyser Genmab i en meddelelse fredag formiddag.

Ansøgningen er baseret på data fra de to igangværende studier: Fase 3-studiet Columba og fase 2-studiet Pleiades.

Genmab offentliggjorde i februar i år toplinjeresultaterne fra Columba-studiet, og de data viste grundlæggende, at behandlingen med Darzalex i en subkutan version er lige så god som behandlingen i en almindelig intravenøs form.

I modsætning til den nuværende markedsførte intravenøse version så er behandlingstiden desuden langt kortere i en subkutan version.

Den subkutane version sprøjtes nemlig ind lige under huden, mens den intravenøse version tages via drop med en behandlingstid på omkring tre en halv time.

For nylig indsendte Janssen Pharmaceuticals også en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, omhandlende en godkendelse af Darzalex i en subkutan version.

Læs også