Erhverv

Superheltefilm indtager pladsen som verdens mest indbringende film

Filmen har til og med fredag aften indtjent 2,79 mia. dollars i biografbilletter verden over.

De 23 film, der i dag findes inden for Marvel Cinematic Universe, er den mest indbringende film-franchise nogensinde.
Foto: Marvel Studios via AP.

Iron Man, Hulk og Thor er i dag med til at sætte en ny rekord inden for filmindustrien. Ifølge Disney vil superheltefilmen 'Avengers: Endgame' i dag indtage førstepladsen på listen over verdens mest indbringende film nogensinde.

Det skriver Bloomberg.

I de sidste ti år har den prestigefyldte titel tilhørt Jamens Camerons science fiction-film 'Avatar'. Ifølge tal fra Disney har 'Avengers: Endgame' til og med fredag aften indtjent 2,79 mia. dollars i biografbilletter verden over, og dermed er superheltefilmen kun 500.000 dollars fra at slå 'Avatar'.

»Endgame kommer til at overhale i morgen,« udtalte en repræsentant fra Disney i en pressemeddelelse lørdag.

Og det er ikke den eneste førsteplads som Marvel og 'Avengers' har indtaget. De 23 film, der i dag findes inden for Marvel Cinematic Universe, er den mest indbringende film-franchise nogensinde, der går helt tilbage til 'Iron Man' fra 2008.

Disney har haft en række kæmpe biografsucceser bygget op omkring Marvel, 'Star Wars' og en række Pixar-film, der har gjort Disney til branchens førende. Med sit tilkøb af ejerskabet over 21st Century Fox for 71 mia. dollars tidligere i år, vil Disney fremover også være hjemsted for de næste 'Avatar'-film, som Cameron planlægger at begynde på i 2021.

Hvis man kigger på listen over de mest indbringende film nogensinde og har inflation med i overvejelserne, er det dog stadig den klassiske film 'Gone With The Wind' fra 1939, der topper førstepladsen som den mest indbringende film i Hollywoods historie.

Læs også