Erhverv

Tre europæere klemmer sig ind blandt verdens dyreste sportshold

Der er nærmest ingen lande, der kan konkurrere med USA, når det kommer til de 50 dyreste sportshold i verden.

Real Madrid er det højest placerede europæiske sportshold på Forbes opgørelse over de 50 mest værdifulde sportshold i verden. Listen domineres af amerikanerne. Foto: Daniel Ochoa de Olza Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza

Det er kun nogle få fodboldklubber i Europa, der kan konkurrere med de amerikanske sportshold, når det kommer til at være verdens mest værdifulde.

På listen over de 50 mest værdifulde sportshold er der ”kun” blevet plads til otte europæiske fodboldklubber. De resterende 42 pladser tilfalder hold fra NFL (football), MLB (baseball) og NBA (basketball). Alle hjemmehørende i USA, viser en opgørelse fra Forbes.

Til gengæld er tre af klubberne, Real Madrid, Barcelona og Manchester United, med helt oppe i top 10 over de mest værdifulde hold.

Men for fjerde år i træk er det amerikanske NFL hold Dallas Cowboys verdens mest værdifulde sportsorganisation med en samlet værdi på 5 mia. dollar - godt 33 mia. kr.

I perioden 2012 til og med 2015 var verdens mest værdifulde sportshold enten Manchester United eller Real Madrid, men en eksplosion i indtægterne fra tv-rettigheder i USA fra 2016 og frem har sikret Dallas Cowboys titlen lige siden.

De stigende indtægter fra tv gælder også i Europa.

Hvis man vil med på listen som hold nummer 50, så kræver det i dag en værdiansættelse på over to mia. dollars. Det er tre gange så meget som i 2012.

Real Madrid er verdens tredjemest værdifulde sportshold med 4,24 mia. dollars. Kun overgået af Dallas Cowboys og baseballholdet New York Yankees.

Barcelona er på listens fjerdeplads og Manchester United er på sjettepladsen. Herefter skal man helt ned på 17. pladsen for igen at finde en fodboldklub. Det er Bayern München.

Top 10 målt på værdi i dollars:

 1. Dallas Cowboys - 5 mia.
 2. New York Yankees - 4,6 mia.
 3. Real Madrid - 4,24 mia.
 4. Barcelona - 4,02 mia.
 5. New York Knicks - 4 mia.
 6. Man. United - 3,81 mia.
 7. New England Patriots - 3,8 mia.
 8. LA Lakers - 3,7 mia.
 9. Golden State Warriors - 3,5 mia.
 10. New York Giants/LA Dodgers - 3,3 mia.

(kilde: Forbes)

26 af sportsholdene på top 50 kommer fra amerikansk fodbold efterfulgt af 9 fra baseball ligaen. Der er 8 europæiske fodboldklubber med og 7 fra den amerikanske basketball liga NBA.

Udover Real Madrid, Barcelona, Manchester United og Bayern München er også Manchester City (nr. 25), Chelsea (32), Arsenal (42) og Liverpool (45) med på listen.

BRANCHENYT
Læs også