Erhverv

Verdens dyreste sneakers solgt på auktion

Et par sneakers fra 1972 med en sål lavet på et vaffeljern satte rekord.

Disse Nike sneakers blev verdens dyreste solgt på auktion med en pris på 475.000 dollars. Foto: Ted Shaffrey/AP.

Et par gamle løbesko fra Nike har sat verdensrekord på en auktion hos Sotheby’s.

Selvom de så gamle ud og havde fået en lettere brun farve, så blev skoene solgt for rekordprisen for et par sneakers til 475.000 dollars eller næsten 3,2 mio. kr.

Skoene, der går under navnet »1972 Nike Waffle Racing Flat ”Moon Shoe”« har nærmest mytisk status blandt sneakers afficionados, skriver CNBC.

Skoene blev fremstillet af Nike’s medstifter Bill Bowermann, som brugte sin kones vaffeljern til at skabe en helt ny type sål.

Vaffelmønstret skulle hjælpe løberne til at opnå en højere fart. Nike lavede ialt 12 par sko til løberne frem mod OL i München i 1972. Designet var med til at gøre Nike til det kæmpemærke, det er i dag.

Det solgte par er det eneste af de 12 - der blev fremstillet - som aldrig har været brugt.

Køberen af skoene er den canadiske entreprenør Miles Nadal, der planlægger at udstille dem på sit eget museum i Toronto.

1972 Nike Waffle Racing Flat ”Moon Shoe” var en del af en samling på i alt 100 par sjældne sneakers, som blev solgt af Sotheby’s på selskabets markedsplads Stadium Goods.

Miles Nadal købte i øvrigt også de øvrige 99 sko i samlingen for 850.000 dollars.

De hidtil dyreste par sneakers, som er blevet solgt på auktion, var et par Converse, som Michael Jordan havde brugt til OL i 1984 i en kamp mod Spanien. Her landede prisen i 2017 på 190.000 dollars.

Læs også