Erhverv

Dansk bilfamilie vil vende forretningen på hovedet

Semler Gruppen vil tjene flere penge på abonnementssalg end på traditionelt bilsalg. Men det koster.

Semler Gruppen importerer VW, Audi, Seat, Skoda og Porsche i Danmark og har en årlig omsætning på over 13 mia. kr.  Foto: Adam Glanzman/AP

Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, gør nu klar til en gennemgribende overhaling af den forretning, som har gjort ejerfamilien til en af landets rigeste.

Semler Gruppen, der er ejet af familierne Mourier, Nielsen og Christiansen, vil vende forretningen på hovedet, så størstedelen af koncernens indtjening i fremtiden kommer fra abonnementsløsninger i stedet for traditionelt bilsalg.

Det skriver Børsen.

»Historisk set har vores branche været en transaktionsbranche, hvor vi sælger en bil, sender kunden ud ad døren, og så krydser vi fingre for, at kunden kommer tilbage. Men det er lige præcis det her ”måske”, der er farligt. Vi vil selvfølgelig hellere have en abonnementsmodel, hvor vi fastholder kunden,« siger Ulrik Drejsig til Børsen.

Han er adm. direktør hos Skandinavisk Motor Compagni, der står for al import, salg og service af Semlers bilmærker.

Semler Gruppen har allerede kastet et trecifret millionbeløb efter nye koncepter - heriblandt bilabonnementstjenesten Dribe - og koncernen lancerer nu yderligere to abonnementer, skriver Børsen.

De nye satsninger sker på et tidspunkt, da den danske bilbranche er under forandring. Ifølge en ny rapport fra Retail Institute Scandinavia bliver forbrugerne mere og mere interesserede i abonnementsløsninger.

Det ses også hos Semler Gruppens konkurrenter, som har lanceret forskellige abonnementer. Det er dog endnu ikke en guldrandet forretning for de store bilforhandlere.

Sidste år tabte Semler Gruppen lidt over 50 mio. kr. på sin satsning, Dribe.

Interdan-koncernen, der bl.a. forhandler Peugeot og Citroën, satte knap 4 mio. kr. til på sin satsning bilabonmement.dk.

Ifølge Ulrik Drejsig bliver Semler-koncernen ved med at investere massivt i abonnementsdelen, siger han til Børsen.

Semler Gruppen importerer VW, Audi, Seat, Skoda og Porsche i Danmark og har en årlig omsætning på over 13 mia. kr. De tre ejerfamilier Christiansen, Mourier og Nielsen er ikke længere involveret i den daglige drift.

BRANCHENYT
Læs også