Erhverv

Tysk kemigigant både solgte og tjente mindre end ventet

Bayer begrunder tilbagegangen med et "udfordrende miljø". Foto: Roberto Pfeil/AP

Den tyske kemigigant Bayer tjente mindre end ventet i årets andet kvartal, og selv om forventningerne til hele 2019 fastholdes, mener selskabet selv, at målsætningerne for året i stigende grad bliver "ambitiøse" set i lyset af det udfordrende miljø for selskabets Crop Science-forretning.

I andet kvartal omsatte Bayer for 11,49 mia. euro, og det var under forventningen hos analytikerne om en omsætning på 11,68 mia. euro, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger, EBITDA, endte på 2,93 mia. euro i andet kvartal, og det var også en skuffelse for investorerne, der ventede et plus på 3,25 mia. euro på den post.

I Crop Science-forretningsdelen solgte Bayer i andet kvartal for 4,79 mia. euro. Her havde analytikerne til sammenligning ventet et salg for 4,88 mia. euro ifølge Bloomberg News. På samme tid skuffede driftsresultatet, da Bayer ud for posten kunne notere et resultat på 1,08 mia. euro mod analytikernes forventning om 1,14 mia. euro.

Bayer begrunder tilbagegangen med et "udfordrende miljø".

For året venter Bayer fortsat en omsætning omkring 46 mia. euro, et justeret driftsresultat, EBITDA, omkring 12,2 mia. euro og en indtjening per aktie omkring 6,80 euro.

BRANCHENYT
Læs også