Erhverv

Sony skruer lidt ned for forventningerne til Playstation 4-salget

I regnskabet sænker Sony desuden forventningerne til salget for helåret, og der ventes nu en omsætning på 8600 mia. yen i regnskabsåret mod tidligere 8800 mia. yen. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Den japanske elektronikgigant Sony havde en lidt hårdere start på regnskabsåret end ventet, og selskabet nedjusterer tirsdag forventningerne til det samlede salg for hele året.

Det skyldes blandt andet, at Sony nu forudser et svagere salg af spillekonsollen Playstation 4 end først ventet, fremgår det af selskabets regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20, der løb til udgangen af juni.

Forventningerne til salget i forretningsområderne for elektroniske produkter og spil nedjusteres i regnskabet, og førstnævnte skyldes forudsigelser om et svagere salg af tv og smartphones. Sidstnævnte skyldes netop et svagere salg af den populære spillekonsol.

- Salget forventes at blive lavere end aprilprognosen primært på grund af et lavere end ventet Playstation 4-software salg samt et lavere end ventet PS4-hardwaresalg, skriver Sony i regnskabet tirsdag morgen.

Det får altså Sony til at sænke forventningerne til salget for helåret, og der ventes nu en omsætning på 8600 mia. yen i regnskabsåret mod tidligere 8800 mia. yen.

Den japanske gigant forventer fortsat at kunne fremvise et driftsoverskud på 810 mia. yen for helåret, men analytikerne håber på lidt mere, da deres estimat lyder på et driftsoverskud på 821,49 mia. yen for hele året.

I første kvartal endte salget på 1930 mia. yen, og det var stort set på linje med analytikernes forventninger om en omsætning på 1940 mia. yen, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Driftsoverskuddet endte på 250,93 mia. yen i perioden, og det var et stykke højere end analytikernes estimat, der lød på 175,86 mia. yen.

Omvendt gik det med nettooverskuddet, der endte på 152,12 mia. yen. Det var en skuffelse for analytikerne, der havde sat næsen op efter et overskud på 113,10 mia. yen.

BRANCHENYT
Læs også