Erhverv

Jysk lufthavn kæmper med millionunderskud og færre passagerer: »Nu tror jeg, at vi har fået lidt bedre styr på det«

Underskuddet lød på 6,4 millioner kroner i 2018.

Midtjyllands Lufthavn i Karup, der tidligere hed Karup Lufthavn, kæmper med at tiltrække passagerer. (Foto: Ernst van Norde).

Midtjyllands Lufthavn (tidligere Karup) kæmper med underskud og faldende passagertal.

Lufthavnen havde en passagernedgang på lidt over 16 procent i første halvår af 2019 sammenlignet med året før, skriver Viborg Stifts Folkeblad på baggrund af tal fra Trafikstyrelsen.

Og nyheden kommer oven i en svær tid for Midtjyllands Lufthavn.

For lufthavnen, som ejes af ni midt- og vestjyske kommuner, havde et underskud på 4,9 mio. kr. i 2017 og et underskud på 6,3 mio. kr. i 2018.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen tror, at udviklingen er ved at vende, fortæller han til Viborg Stifts Folkeblad:

»Fra den 15. august har vi igen syv daglige afgange - det samme som sidste år - og nu tror jeg, at vi har fået lidt bedre styr på det, så afgange- og ankomster passer bedre med efterspørgslen,« siger han og fortsætter:

»På en måde tror jeg, at vi starter på en frisk, og vi er forsigtigt optimistiske.«

Med udsigt til at indenrigsluftfarten bliver optaget i rejseplanen.dk håber han, at flere opdager, at det er »hurtigt og billigt« at tage med fly til hovedstaden.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen forsikrer overfor avisen, at der fortsat er opbakning til lufthavnen fra bestyrelsen, der blandt andet består af borgmestre og byrådsmedlemmer.

Læs også