Erhverv

Dansk feriekoncept udvider med lejlighedskøb

Virksomheden 21-5, der har nydt stor popularitet med sine delevenlige ferieboligløsninger, udvider nu med investeringsprodukt.

Laila Albæk Salem Køj og Anders Køj fik idéen til ferieboligkonceptet 21-5 over en frokost i 2008. Nu vil de også investere i lejligheder. Foto: PR-foto PR-foto.

Det danske ferieboligkoncept 21-5 har de seneste år haft stor succes med at få danskere til at investere i ferieboliger i fællesskab. Nu kaster 21-5 sig over en ny satsning - et investeringsprodukt til en værdi af 250 mio. kr.

21-5 er gået sammen med investeringsrådgiveren Advice Capital om et nyt investeringsprodukt, som ifølge 21-5 skal være en sikker havn for investorer. Advice Capital 21-5 Invest, som investeringsproduktet er blevet døbt, går ud på, at kunden køber sig ind i en pulje af 50 lejligheder i København, Paris og Rom.

Man investerer altså ikke i en enkelt lejlighed, men i en stor pulje af lejligheder, som bliver lejet ud.

At det er 50 lejligheder i stedet for nogle få giver en større risikospredning, mener selskabet. Samtidig er det ikke tilfældigt, at man har valgt at investere i lige præcis København, Paris og Rom, fortæller 21-5’s direktør og medstifter, Laila Køj.

»Det er gode, sikre markeder, som har haft en solid stigning over de seneste 15 til 20 år. Derudover skal det også kunne lejes ud, så driftsomkostningerne er dækket,« forklarer hun.

I København fokuserer 21-5 på at købe lejligheder med fri huslejefastsættelse, mens man i Rom og Paris fokuserer på lejligheder, der har behov for renovering.

At istandsætte en bolig har 21-5 god erfaring med, da selskabet tidligere har renoveret over 100 ferieboliger i udlandet, fortæller Laila Køj.

»Vi har et ry for ikke bare at kunne købe boliger til en god pris, men også istandsætte dem, så vi på den måde skaber en værditilvækst. Vi har en masse cases, hvor vi kan se, at vi køber og istandsætter til de rigtige priser, og så har de en ikke uvæsentlig værdistigning efter,« siger hun.

For at deltage som investor, kræver det, at man investerer minimum 750.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også