Erhverv

Utroskab og dårlig arbejdsmoral går hånd i hånd

Direktører, der søger en affære, er dobbelt så tilbøjelige til at tage en tvivlsom morale med på arbejdet. De bliver for eksempel oftere sagsøgt og har oftere fejlinformeret om økonomiske forhold.

Utroskab i forholdet hænger ofte sammen med en dårlig morale på arbejdspladsen blandt direktører og finansielle rådgivere. Det fastslår en ny undersøgelse, skriver Bloomberg.

Den kontroversielle undersøgelse er lavet af forskere fra Texas Universitet i Austin og Emory Universitet i Atlanta. Forskerne har analyseret data, som stammer fra en lækage fra datingsitet Ashley Madison.

Ashley Madison er et datingsite for gifte personer, der vil have en affære. Den alternative datingtjeneste, der har sloganet: ”Life is short. Have an affair,” blev i 2015 hacket, hvor 30 millioner brugeres personligdata blev eksponeret.

Det er fra dette hack, at forskerne har brugt data til at lave undersøgelsen.

»Vores studie indikerer, at når man snyder det ene sted, gør man det også det andre steder, « fortæller John Griffin, der sammen med Samuel Kruger og Gonzalo Maturana er forskerne bag undersøgelsen, til Bloomberg.

Forskerne har i alt undersøgt 11.000 personer inden for brancherne investorer, direktører, økonomisk kriminelle og politibetjente (brokers, corporate executives, white-collar criminials og police officers).

De 11.000 personer blev krydstjekket med offentlige registre for at se, om der havde været sager imod dem.

Når man sammenlignede de 11.000 personer med en kontrolgruppe, viste det sig, at forsøgsgruppen med Ashley Madison-kontoer var to gange mere tilbøjelige til at have forbrudt sig mod professionelle adfærdskoder i forhold til kontrolgruppen.

Det siger de tre forskere Griffin, Kruger og Maturana til Bloomberg.

For eksempel var en administrerende direktør eller en finanschef med en Ashley Madison-konto to gange mere tilbøjelig til at have fejlinformeret om økonomiske forhold (financial misstatment), og investorer med en konto på det alternative datingsite havde oftere anmærkninger (black marks) i Financial Industry Regulatory Authority, der en amerikansk NGO, som overvåger finanssektoren og bekæmper fusk. 

Undersøgelsen, der bliver offentliggjort i National Academic of Sciences i næste uge, har den fejlkilde, at den ikke kender til kontrolgruppens forhold til utroskab udenfor Ashley Madison, men Griffin er overbevist om undersøgelsens konklusion. 

BRANCHENYT
Læs også