Erhverv

ABB har udpeget ny topchef - tiltræder i februar

ABB

ABB har fundet en ny administrerende direktør i form af svenske Björn Rosengren.

Han skal overtage styringen med selskabet, når den nuværende administrerende direktør, Peter Voser, træder tilbage som topchef næste år og i stedet sætter sig til rette for bordenden som bestyrelsesformand.

Det skriver det schweizisk-svenske konglomerat i en pressemeddelelse.

Björn Rosengren, der tidligere har stået i spidsen for Sandvik og Wärtsilä Corporation, tiltræder stillingen som administrerende direktør 1. februar 2020, fremgår det.

- Bestyrelsen er glad for, at Björn Rosengren skal lede ABB. Med sig tager han en dokumenteret historik for at skabe værdi og præcis de ledelsesmæssige kompetencer, som ABB behøver på dette stadie i selskabets transformation, siger Peter Voser om ansættelsen.

Han tilføjer, at bestyrelsen er overbevist om, at Björn Rosengren er den rette mand til jobbet. Selv siger den kommende direktør, at han er beæret over, at valget er faldet på ham.

- I sådan en afgørende tid for fremstillingsindustrien må ABB forsætte med bedst at servicere behovene hos globale kunder med en unik teknologi og en digital løsningsportefølje for at hjælpe dem med at styrke deres produktivitet, siger Björn Rosengren i meddelelsen.

Peter Voser er på nuværende tidspunkt både bestyrelsesformand og administrerende direktør i ABB.

Læs også