Erhverv

Tusindvis er kunder: Bank-udfordrer får kæmpe millioninvestering

Lunar Way håber at blive Nordens største finansielle markedsplads. Selskabet har netop fået 195 mio. kr. i frisk kapital.

Ken Villum Klausen, stifter af og adm. direktør i Lunar Way, har netop fået 195 mio. kr. til at udfordre de traditionelle banker. Foto: Joachim Ladefoged

Danske Lunar Way, den storsatsende udfordrer til de etablerede banker, får nu nye finansielle muskler at spille med.

Selskabet har netop fået 195 mio. kr. i frisk kapital fra både eksisterende og nye investorer. Blandt de nye investorer er den stenrige tobaksfond Chr. Augustinus Fabrikker, der er blevet storaktionær i Lunar Way.

Tilbage i februar hentede Lunar Way 97 mio. kr. til en éntre på det svenske og norske marked. De nye penge skal bruges på den fortsatte ekspansion i Norden, fortæller Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Way.

»Vi er rigtig glade for at kunne afslutte vores fundingrunde så flot. 195 mio. kr. er et klart signal fra investorerne om, at de tror på Lunar Ways langsigtede mission og har tiltro til, at vi fortsat vil skabe gode resultater,« siger han.

Venturefonden Seed Capital er én af de største medejere i Lunar Way og har drevet den nye investeringsrunde. Lars Andersen, partner i Seed Capital, ser et kæmpe potentiale i Lunar Way, som blev stiftet i 2015.

»I mine øjne er det allerede én af de førende fintechvirksomheder i Norden. Der er den rigtige cocktail af et spændende marked, en dygtig ledelse og et godt produkt. Lunar Way kan bare tilbyde en helt anden brugeroplevelse end de traditionelle banker,« siger han.

Lunar Way samarbejder med Nykredit, Saxo Bank, Basisbank og Tryg. Selskabet har med sin app fået over 100.000 kunder. Målet er at blive Nordens største finansielle markedsplads, hvor kunderne kan styre hele deres økonomi. Om det så er forsikringer, opsparing, budgetter, lån eller investeringer.

»Vi fortsætter med at gøre det, vi er bedst til, nemlig at udvikle nye produkter med udgangspunkt i brugerne - og giver dem et værktøj i Lunar Way-appen, der gør deres økonomi overskuelig, forståelig, let håndterbar og samlet ét sted,« siger Ken Villum Klausen.

Lunar Ways produkt består af en mobilapp og forskellige kontokort, som samarbejdspartnerne udsteder, da betalingsselskabet ikke selv har en banklicens. Det betyder dog ikke, at kunderne er bundet til disse banker, for hele pointen er, at de gennem appen opnår en enkel og effektiv adgang til alle mulige finansprodukter og kan sammensætte deres egen bank hver især ved at håndplukke det bedste fra markedet.

Til gengæld opererer portalen med tilkøb og abonnementsordninger over for brugerne samt med en formidlingsbetaling over for de bagvedliggende banker.

Læs også
Top job