Erhverv

Bioporto leverer nyt underskud og nedjusterer

Foto: PR

Bioportos regnskab for andet kvartal er gennemsyret af røde tal og indeholder en markant nedjustering, som konsekvens af at biotekselskabet i juli måtte trække sin amerikanske registreringsansøgning for nyreskadetesten NGAL til brug i børn tilbage.

Selskabet har siden haft en dialog med den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA og venter at kunne indsende en ny registreringsansøgning i løbet af fjerde kvartal.

Også en ansøgning for NGAL-testen til bestemmelse af akut nyreskade i voksne ventes at kunne indsendes i fjerde kvartal, hedder det i regnskabet for andet kvartal.

På grund af udsættelsen med nyretesten til børn nedjusterer Bioporto forventningerne til 2019 og venter nu omsætning på 32 mio. kr. samt et driftsunderskud på omkring 65 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 40 mio. kr. samt et driftsunderskud på 45 mio. kr.

Isoleret i andet kvartal fik Bioporto et driftsunderskud på 16,5 mio. kr. mod et tab på 10 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen steg til 7,8 mio. kr. fra 7,1 mio., og på bundlinjen voksede underskuddet til 15,8 mio. kr. fra 8,6 mio. kr.

Tabel for Bioportos halvårsregnskab for 2019:

Bioportos forventninger til 2019:

BRANCHENYT
Læs også