Erhverv

Hongkongs rigeste mand køber stor pubkæde

Den britiske pubkæde Greene King er blevet opkøbt af hongkongsk ejendomsfirma i en handel til en værdi af 37,5 mia. kr.

Li Ka-shing, som estimeres til at være god for 213 mia. kroner, er ifølge Forbes verdens 28. rigeste person. Foto: Matti Mai/AP

Den britiske pubkæde Greene King, som mange danskere måske kender fra spadsereture i britiske storbyer, er blevet solgt til et hongkongsk ejendomsfirma i en handel til en værdi af 37,5 mia. kr. inklusiv gæld. Det skriver CNN.

Firmaet, der har opkøbt Greene King, hedder CK Asset Holdings og er ejet af Hongkongs rigeste mand - den 91-årige Li Ka-shing, som sidste år gik på pension.

Den nye ejer overtager ikke kun Greene Kings mange pubs, men også kædens gæld på i alt 15,5 mia. kr. På trods af den store gæld er CK Asset Holdings dog optimistisk omkring købet.

»CKAs strategi er at kigge efter forretninger med stabile og robuste kvaliteter og stærke muligheder for at generere en pengestrøm. Den britiske pub- og bryggeriindustri har disse karakteristik,« udtaler en talsmand for CKA.

Greene King, som blev grundlagt helt tilbage i 1799 af Benjamin Greene, driver 2.700 pubber, hoteller og restauranter på tværs af de britiske øer og har omtrent 38.000 ansatte.

Li Ka-shing, som estimeres til at være god for 213 mia. kroner, er ifølge Forbes verdens 28. rigeste person, og han ejer blandt andet også apotekerkæden Superdrug og teleselskabet 3.

Manden, der har fået tilnavnet ”Asiens Warren Buffett” startede sin karriere med at vaske trapper, men har nu formået at bygge et forretningsimperium med 320.000 ansatte verden over.

Ka-shing besluttede sidste år kort før sin 90-års fødselsdag at træde tilbage fra sin bestyrelsespost i den virksomhed, han havde bygget op over syv årtier, og overlade roret til sin søn - den 55-årige Victor Li Tzar-Kuoi.

Læs også