Erhverv

Lars Seier forstår Trumps afbud: »Vores politikere opfører sig som en flok provinsielle klaphatte«

Den danske erhvervsmand Lars Seier Christensen kan godt forstå, at Donald Trump har aflyst sit besøg i Danmark.

Lars Seier har tjent størstedelen af sin formue på Saxo Bank. Han ejer også en stor del af Parken Sport & Entertainment. Foto: Jacob Ehrbahn

De danske politikere opfører sig som »en flok provinsielle klaphatte« ved konsekvent at afvise Donald Trumps idé om at lade USA købe Grønland.

Sådan lyder det nu fra den danske erhvervsmand og milliardær Lars Seier Christensen, efter at Donald Trump onsdag valgte at aflyse sit planlagte besøg i Danmark - fordi statsminister Mette Frederiksen kategorisk har afvist at sælge Grønland.

Den aflysning kan Lars Seier Christensen godt forstå.

»Vores politikere opfører sig som en flok provinsielle klaphatte ved at afvise alt uden fjerneste overvejelse, omtanke eller blot viden om, hvad der egentlig bliver foreslået,« skriver Lars Seier Christensen i et opslag på Facebook.

Ifølge Lars Seier har de danske politikere ingen respekt for, hvorfor lige præcis USA - der ifølge Lars Seier beskytter Danmark i en stor og farlig verden - er bekymrede over Grønland. Et land, som Danmark slet ikke har styrke til at forsvare i en krisesituation, skriver Lars Seier.

»Og se disse reaktioner. Det er som at se en flok skolepiger, der ikke er blevet budt op til afdansningsballet. Jeg græmmes,« lyder det fra Lars Seier.

Flere danske politikere - heriblandt Rasmus Jarlov og Søren Espersen - kritiserer kraftigt Donald Trumps beslutnin om at aflyse sit planlagte besøg i Danmark. De kalder det fornærmende.

Også i hjemlandet USA bliver Donald Trumps beslutning mødt med hovedrysten fra bl.a. Demokraterne.

»Det er fuldstændig absurd. Sådan behandler man ikke en allieret,« sagde den demokratiske senator og præsidentkandidat Cory Booker natten til onsdag i et tv-interview med CNN.

Det aflyste statsbesøg er gået verden rundt og trækker overskrifter i både USA, Tyskland og Storbritannien.

På Twitter skriver Donald Trump følgende om sit aflyste statsbesøg:

»Danmark er et meget særligt land med en fantastisk befolkning, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere et køb af Grønland, vil jeg udsætte vores møde, der er planlagt til om to uger, til et andet tidspunkt.«

Det Hvide Hus har efterfølgende bekræftet, at besøget er aflyst.

Læs også