Erhverv

Neurosearch: Ekstra omkostninger til NTG-fusion koster nedjustering

Foto: Henrik O. Rasmussen

Underskuddet blev mere en fordoblet hos Neurosearch i første halvår, når man sammenligner med den tilsvarende periode sidste år.

Neurosearch, der blot er en tom børsskal, er på vej til at blive lagt sammen med Nordic Transport Group (NTG), og processen med at forberede sammenlægningen er endt med at blive dyrere end tidligere antaget.

Derfor er forventningerne til hele året også blevet nedjusteret.

- Den væsentligste årsag til det forøgede underskud er omkostninger forbundet med forberedelsen af den planlagte fusion med Nordic Transport Group (NTG). NTG har i en hensigtserklæring vedrørende transaktionen påtaget sig en bindende forpligtelse til at dække 50 pct. af Neurosearchs omkostninger til eksterne rådgivere, såfremt NTG-transaktionen ikke er gennemført den 31. december 2019, skriver selskabet i en kortfattet regnskabsmeddelelse.

Neurosearch fik i første halvår et nettounderskud på 6,3 mio. kr. mod et minus på 3,0 mio. kr. i de første seks måneder af sidste år.

Driftsresultatet (EBIT) blev et underskud på 6,1 mio. kr. mod et minus på 2,8 mio. kr. i første halvår sidste år.

For hele 2019 venter Neurosearch nu et samlet driftsunderskud på 10-15 mio. kr. mod et tidligere ventet minus på 9-13 mio. kr.

Læs også