Erhverv

Flyselskab tester verdens længste flyrute

Flyselskabet Qantas begynder snart testflyvningerne på en 19 timers direkte flyvetur, der bliver verdens længste.

Australske Qantas har mere end 200 destinationer verden over. Foto: Rick Rycroft

Nu kan du måske snart flyve fra Sydney til London og New York - helt uden mellemlanding.

Flyselskabet Qantas har nemlig store planer om at indføre direkte flyveture på op mod 19 timer allerede inden 2022, skriver BBC.

Det australske luftfartsselskab har planlagt tre testflyvninger, som skal finde sted inden udgangen af dette år.

Testpassagererne kommer til at være ansatte ved Qantas, og flyvningerne vil være afgørende for, om flyselskabet fuldfører dets planer om verdens længste direkte flyrejse.

Testflyvningerne skal bl.a. afgøre, hvorvidt en så lang flyvetur påvirker passagererne. Både flypersonale og testpersoner bliver derfor udstyret med teknologi, der skal følge deres søvnrytme og kost på turen.

Det er for at sikre en optimal oplevelse for både passager og personale på flyet og for at sikre, at der ikke er nogen helbredsmæssige risici ved den lange tur.

»Der bliver stillet mange spørgsmål til passagerernes og flypersonalets komfort og velvære under så lang en flyvetur,« forklarer Alan Joyce, topchef i Qantas, til BBC.

Qantas har de sidste år indført faste direkte fly fra australske Perth til London. Turen tager ca. 17 timer, og flyselskabet er langt fra det eneste, der allerede har forsøgt sig med de lange ture.

Qatar Airways flyver direkte ture fra Auckland, New Zealand, til Doha i Qatar på 17 timer og 40 minutter og er kun overgået af Singapore Airlines med direkte fly fra Singapore til New York på over 18 timer.

Flyselskabet Qantas blev stiftet i 1919 under navnet Queensland and Northern Territory Aerial Services. I dag flyver selskabet til 222 destinationer i hele verden.

BRANCHENYT
Læs også