Erhverv

Maersk Drilling ramt af underskud: »I lyset af det udfordrende marked er jeg tilfreds«

Første halvår har budt på tilbagegang for Maersk Drilling.

Maersk Drilling kom på børsen i april i år. Siden er kursen faldet. Foto: A.P. Møller-Mærsk

Årets første seks måneder har ikke været noget at skrive hjem om for Maersk Drilling. Det danske borerigselskab er nemlig gået tilbage på omsætning, driftsindtjening og resultat, viser det halvårsregnskab, som er blevet offentliggjort fredag morgen.

Omsætningen faldt med 16 pct. til 623 mio. dollars, driftsresultatet (ebitda) før særlige poster faldt med 25 pct. til 231 mio. dollars, og resultatet efter skat endte på -18 mio. dollars mod 109 mio. dollars i samme periode i fjor. I danske kroner kom Maersk Drilling altså igennem første halvdel af året med et underskud på 121 mio. kr.

»I lyset af det udfordrende marked er jeg tilfreds med vores markedsledende driftsmargin, positive frie pengestrømme og robuste balance,« udtaler Jørn Madsen, adm. direktør i Maersk Drilling, i forbindelse med regnskabet.

Selv om regnskabet på overfladen melder om tilbagegang, er der dog lyspunkter. Tilbagegangen har ikke fået selskabet til at ændre i forventningerne for hele året. Maersk Drilling forventer fortsat, at ebitda før særlige poster lander i omegnen af 400 mio. dollars.

»I første halvdel af 2019 har vi leveret som planlagt, og vi er fortsat godt på vej i forhold til at indfri forventningerne til året. Vi formåede at få vores ordrebog til at vokse til 2,3 mia. dollars, hvilket har forbedret visibiliteten for vores fremtidige omsætning,« siger Jørn Madsen.

Maersk Drilling melder om en fortsat bedring i markedet for jack-up-borerigge. Der er også bedring at spore på markedet for floater-rigge, men ikke i samme tempo som for jack-up-borerigge.

»Med stærkere frie pengestrømme blandt olieselskaber og mere økonomisk robuste projekter, der understøtter nye projekter, forventer vi, at efterspørgslen for offshore-rigge vil fortsætte med at stige. Derfor venter Maersk Drilling en forbedring i udnyttelsesgraden og rater på længere sigt. Imidlertid er timingen og størrelsen på forbedringen på markedet - især inden for floatersegmentet - fortsat usikker,« skriver selskabet i regnskabet.

(mio. dollars) 1. halvår 2019 1. halvår 2018
Omsætning 623 742
Ebitda før særlige poster 231 309
Resultat før skat -5 116
Periodens resultat -18 109
BRANCHENYT
Læs også