Erhverv

Så mange penge ruller ind i timen hos de store techselskaber

Finans fakta: Amazon indkasserer en omsætning på 200 mio. kr. i timen, alligevel har aktien klaret sig dårligt det seneste år.

Det er ikke uden grund, at Jeff Bezos, stifter af Amazon, har været verdens rigeste mand i en del år. Selskabet sælger varer for millioner af kroner hver time. Foto: AP Photo/Ted S. Warren.

Vi ved alle, at de fem store techselskaber - også kaldet FAANG - er enorme og tjener enorme summer af penge. Regner man den seneste kvartalsomsætning ud per time, så er der også tale om enorme summer, der tikker ind på kontoen hos selskaberne Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Alphabet (Googles moderselskab red.).

I toppen af listen er Amazon med en omsætning i timen på 29 mio. dollars - svarende til 195 mio. kroner. Apple følger trop med 165 mio. kroner i timen. Amazon og Apple sælger altså varer verden over for samlet 360 mio. kroner hver time. Til sammenligning omsætter Novo Nordisk for 24 mio. kroner i timen. Og den gennemsnitlige timeløn i Danmark ligger på lidt over 300 kroner i timen...

BRANCHENYT
Læs også