Erhverv
BREAKING

Historisk dansk firma sætter rekord - udbetaler ekstra månedsløn

Georg Jensen Damask kom ud af det seneste regnskabår med det bedste resultat nogensinde. Virksomheden er mere end 250 år gammel.

Georg Jensen Damask giver nu sine 50 ansatte en ekstra månedsløn.

Én af Danmarks ældste virksomheder har det bedre end nogensinde.

For selvom design- og tekstilvirksomheden Georg Jensen Damask stammer tilbage fra 1756, har virksomheden netop offentliggjort et rekordgodt resultat.

Overskuddet efter skat endte i 2018/19 på 21,1 mio. kr. Det er næsten en firedobling af resultatet fra året forinden, der dog kun indeholdt et regnskabsår på seks måneder for Georg Jensen Damask, som er kongelig hofleverandør.

»Resultatet er vores bedste nogensinde, og vi kan i lighed med de forudgående år notere en fremgang på alle væsentlige KPI'er,« siger Georg Jensen Damasks topchef, Peter Hulweg Christiansen, i en pressemeddelelse.

Rekordresultatet kommer Georg Jensen Damasks mere end 50 ansatte til gode.

»Vi har i den forbindelse udbetalt en ekstra månedsløn til samtlige medarbejdere som tak for en helt fantastisk indsats,« siger Peter Hulweg Christiansen.

Georg Jensen Damask forventer, at indeværende regnskabsår vil ende med et resultat på samme niveau eller bedre end i det netop offentliggjorte.

Selskabet med hovedsæde i Kolding har distribution i 13 lande, websalg i 70 lande og 9 butikker i Danmark.

Georg Jensen Damask A/S, der intet har tilfælles med et andet dansk designklenodie, sølvsmedevirksomheden Georg Jensen A/S, har igennem flere hundrede år og over adskillige generationer designet og produceret tekstiler til hjemmet.

Virksomheden blev grundlagt i 1756, hvor Andreas Jensen giftede sig med Kirsten Christensdatter, og de to lagde grundstenene til Georg Jensen Damask. Der har dog været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.

I dag ejes selskabet af Bent og Jesper Hviid. De købte Georg Jensen Damask tilbage til familieejerskab fra en kapitalfond, der kortvarigt ejede virksomheden efter Bent Georg Jensens salg i 1999.

Hviid-familien er en del af bestyrelsen, og hos familien er da også tilfredshed at spore med virksomhedens udvikling.

»Ambitionen er ikke, og har aldrig været, den hurtige vækst, men derimod en støt, kontrolleret og organisk udvikling. Udviklingen understøtter essensen af vores langsigtede strategi, som vi vil fortsætte i de kommende regnskabsår,« siger Jesper Hviid, bestyrelsesformand i Georg Jensen Damask, i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også