Erhverv

Vestas fyrer på dansk fabrik

Den store vindmølleproducent vil sige farvel til knap hver femte medarbejder på sin fabrik i Ringkøbing.

Det er udelukkende på fabrikken i Ringkøbing, at der bliver gennemført fyringer, oplyser Vestas. PR-foto: Vestas

Vestas vil gennemføre en fyringsrunde på sin fabrik i den vestjyske by Ringkøbing. Den store mølleproducent lægger op til at afskedige 90 medarbejdere på fabrikken, som producerer naceller.

»For at imødekomme det nuværende dyk i efterspørgsel på det europæiske marked samt fastholde vores konkurrencedygtighed er vi nødsaget til at nedskalere produktionen af naceller og hubs til 4 MW platformen i Ringkøbing,« oplyser Vestas i en mail.

I alt er der beskæftiget 530 medarbejdere på fabrikken. Der er altså lagt op til, at Vestas vil skære 17 pct. af den samlede medarbejderstab på fabrikken. Vestas indleder forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne om afskedigelserne i den kommende uge.

»Det er altid hårdt at tage afsked med gode, hårdtarbejdende kolleger, men med en forventning om at størstedelen af væksten finder sted uden for Europa, er vores globale produktionsapparat nødt til at reflektere markedsudviklingen, så vi er i stand til at gribe vækstmulighederne,« lyder det videre fra Vestas.

Vestas beskæftiger i alt 640 medarbejdere i Ringkøbing, og vindmølleproducenten har flere end 4.300 ansatte i hele Danmark.

Naceller, som produceres på Vestas' fabrik i Ringkøbing, sidder øverst på en vindmølle og huser de systemer, der binder møllens komponenter sammen.

BRANCHENYT
Læs også