Erhverv

Norges rigeste vil trække sig - men overlader ikke imperiet til døtrene

John Fredriksen ønsker ikke, at hans to døtre skal have den samme hverdag, som han har haft.

John Fredriksen, der her ses til venstre, vil ikke lade sine to døtre styre hans milliardimperium. Foto: Richard Drew/AP

Norges rigeste, skibsrederen John Fredriksen på 75 år, vil gerne trække sig tilbage.

Det fortæller han i et interview med mediet Tradewinds.

»Det vil være fint endelig at overføre noget mere ansvar og endda mere af ejerskabet til andre. Jeg ser efter folk, som kan tage over,« siger John Fredriksen til Tradewinds.

Det bliver dog ikke John Fredriksens to døtre, tvillingerne Cecilie og Katrine Fredriksen, der kommer til at overtage imperiet, som tæller rederiet Frontline, fiskeopdrætsselskabet Marine Harvest, spritkoncernen Arcus, en række olieselskaber og meget andet.

»Mine døtre skal ikke have den samme arbejdshverdag, som jeg har haft,« siger han og fortæller, at dette er afstemt med de 35-årige døtre.

John Fredriksen ligger nummer 186 hos Bloomberg på listen over verdens rigeste og vurderes at være god for 8,3 mia. dollars, svarende til 56 mia. kr. Det er mere end nogen dansker på listen.

John Fredriksen har i årevis været cypriotisk statsborger og er således indehaver af både titlen som Norges og Cyperns rigeste person.

Han grundlagde formuen tilbage i 1980’erne, da han med høj risiko fragtede iransk olie, mens der var krig mellem Iran og Irak.

Læs også