Erhverv

Britisk detailkæmpe står til at ryge ud af eliteindekset efter 35 år

Marks & Spencer har en markedsværdi på 3,7 mia. pund, svarende til 30,4 mia. kr., baseret på mandagens lukkekurs. Den toppede i 1997 i 18 mia. pund. Arkivfoto: AP/Kirsty Wigglesworth

Efter 35 år i det ledende britiske indeks, FTSE 100, ser det ud til at være slut for den store kæde af stormagasiner Marks & Spencer.

Ifølge foreløbige resultater står detailkæmpen nemlig til at ryge ud af indekset i den kvartalsvise gennemgang, skriver Bloomberg News.

Det vil være første gang, at selskabet ikke har været at finde i indekset, siden det blev lanceret i januar 1984.

I stedet står Marks & Spencer til at ende i det mindre midcap-indeks FTSE 250.

Også chipproducenten Micro Focus International, der sidste uge faldt 29 pct. efter en nedjustering, står til at ryge ud af eliteindekset.

- Det er symbolsk for ændringerne inden for detailbranchen og de udfordringer, selskabet står i, siger analytiker Adam Tomlinson fra Liberum til Bloomberg News.

Han peger på, at det kan give yderligere pres på aktien, der i år er faldet 20 pct., da flere fonde følger indekset.

- Det er lidet hjælpsomt, men det har været på vej et stykke tid, lyder det fra analytikeren.

Aktierne i FTSE 100 udvælges blandt andet efter markedsværdi, hvor alle, der ikke er blandt de 111 mest værdifulde på den britiske børs, automatisk sis fra.

Marks & Spencer har en markedsværdi på 3,7 mia. pund, svarende til 30,4 mia. kr., baseret på mandagens lukkekurs. Den toppede i 1997 i 18 mia. pund.

Ændringerne i indekset vil blive bekræftet 4. september og træde i kraft 23. september ifølge Bloomberg News.

Læs også