Erhverv

Kendt teleselskab begæret konkurs

Den danske afdeling af teleselskabet Lycamobile er begæret konkurs. Det viser en offentliggørelse fra Statstidende.

Lycamobile Denmark har flere gange fremvist negative resultater. Sidste år lød underskuddet på 24. mio kroner. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Det store britiske teleselskab Lycamobiles danske datterselskab, Lycamobile Denmark ApS, er begæret konkurs. Det fremgår af en kundgørelse, som Statstidende har offentliggjort tirsdag morgen. Advokat Henrik Bernt Sanders er udpeget som kurator.

Lycamobile bekræfter i et svar til Finans, at det danske datterselskab er begæret konkurs, men ønsker ikke at gå i detaljer omkring årsagen. Lycamobile oplyser derudover, at mobildriften i Danmark forventes at fortsætte uændret for kunder og partnere, da driften varetages af et andet selskab.

Lycamobile Denmark ApS kunne sidste år registrere et underskud på 24 mio. kroner, hvilket er en forværring i forhold til 2017, hvor man havde et positivt resultat på knap en million kroner. Værst var det dog i 2016, hvor selskabet viste et underskud på 107 mio. kroner.

Siden 2014 har det danske datterselskab været jaget af de danske skattemyndigheder i en sag om manglende betaling af moms. Skattemyndighederne mente, at Lycamobile Denmark manglede at betale en skatteregning på 106 mio. kroner, men denne påstand blev afvist af selskabet.

Lycamobile er grundlagt og ejes af den srilankanske forretningsmand Allirajah Subaskaran og specialiserer sig især i billige taletidskort, der gør det billigt at foretage opkald til udlandet. Lycamobile kan i dag findes i 23 lande - blandt andet i Norge, Sverige og USA.

Læs også