Erhverv

Dansk legetøjsfirma slår rekord med millionoverskud

Legetøjsfirmaet Plus-Plus kan endnu en gang afsløre et regnskab, der slår rekorder.

Foto: PR

Dansk legetøj batter i den internationale legetøjsbranche.

Lego har bevist det i årtier, og nu kan den nye dreng i klassen, danske Plus-Plus, altså bekræfte udsagnet.

Legetøjsfirmaet Plus-Plus har nemlig igen haft et rekordår med sorte tal i regnskabet. Virksomhedens overskud lød i seneste regnskabsår på 14 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i de 10 år, virksomheden har eksisteret.

Den danske legetøjsvirksomhed, der er kendt for sine plus-formede byggebrikker, tilskriver succesen en god kundekontakt både i ind- og udland.

»Vi har generelt en god kontakt til vores kunder - også dem i udlandet. Jeg tror især, at det er dét, der gør, at vi fortsat har gode resultater på bund- og toplinjen,« siger direktør Martin Pihl.

Udover sin danske succes, har legetøjsfirmaet også mange oversøiske kunder.

Plus-Plus eksporterer til mere end 40 lande verden over, herunder særligt USA. Her har virksomheden et tocifret antal medarbejdere ansat i produktionen.

Og Plus-Plus regner med, at væksten ikke stopper her.

»Det er ledelsens forventning, at den positive udvikling i omsætning og indtjening i 2018/2019 vil fortsætte i 2019/2020,« skriver firmaets ledelse i seneste regnskab.

Der er nemlig et stort marked for de danske byggeklodser i det amerikanske, hvor virksomhedens legetøj tidligere er blevet solgt på store museer som Guggenheim og Moma i New York.

Plus-Plus blev grundlagt i 1980’erne som en del af legetøjsvirksomheden Gram Toys, men blev selvstændig i 2009. Mange af de oprindelige stiftere forlod dog selskabets bestyrelse og ejerkreds i 2018. Ejerkredsen består lige nu af fem personer, herunder den kendte arkitekt Bjarke Ingels og Lagkagehusets stifter Ole Kristoffersen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også