Erhverv

"Hele Danmarks morgenmad" købt tilbage efter næsten 100 år

OTA Solgryn er blevet købt af Kohbergs ejere. Siden 1930 har OTA Solgryn været amerikansk ejet, senest af koncernen bag Pepsi.

OTA Solgryn er nu igen danskejet. Foto: Martin Lehmann

”Hele Danmarks morgenmad siden 1898”.

Sådan har der i en årrække stået på OTA Solgryn-pakkerne. Nu er den ikoniske madvare kommet tilbage på danske hænder for første gang i næsten 100 år.

Crispy Food A/S, der er ejet af koncernen bag Kohberg, har således købt OTA Solgryn fra den gigantiske amerikanske fødevarekoncern PepsiCo.

Det oplyser Crispy Food i en pressemeddelelse.

»Det er vanskeligt at finde stærkere danske brands end netop Solgryn, og strategisk passer det perfekt sammen med vores øvrige morgenmadsprodukter,« siger Christian Bring, adm. direktør i Crispy Food, i pressemeddelelsen.

I 1898 begyndte Danmarks første havregrynsmølle Avena i Maribo. 15 år senere flyttede produktionen til Nakskov og skiftede navn til OTA et par år efter.

OTA Solgryn blev i 1930 solgt til amerikanske Quaker, der siden er blevet overtaget af PepsiCo.

Nu er morgenmadsbrandet dog igen danskejet, men det får ikke den nye ejer til at ændre på solgrynene.

»Vi har respekt for historien og genkendeligheden ved Solgryn, men der er selvfølgelig gennem årene sket mange udviklinger af reklamer, pakker, samarbejder osv. Vi skal fortsætte den udvikling, og det glæder vi os meget til,« siger Christian Bring.

Gennem årene har personer som Ove Sprogøe og Michael Laudrup reklameret for OTA Solgryn.

Det fremgår ikke, hvad Crispy Food har betalt for OTA Solgryn.

BRANCHENYT
Læs også