Erhverv

Tysk bilgigant afslører nyt logo

Den tyske bilfabrikant Volkswagen annoncerer nyt logo, inden det store autoshow på torsdag skydes i gang i Frankfurt. Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

Volkswagens nye logo skal markere en ny æra for det traditionsrige selskab, udtaler man i en pressemeddelelse. Foto: Markus Scholz/AP Images Det nye logo bruger en mørkere blå samt et todimensionelt udtryk, der skal kunne fungere på alle platforme. Foto: Volkswagen

Når danskerne i fremtiden skal købe ny bil, skal de måske til at vænne sig til et nyt logo på markedet. Giganten Volkswagen har nemlig valgt at pensionere det velkendte tredimensionelle logo og i stedet satse på et nyt, mere minimalistisk logo. Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

Det nye logo er - modsat det gamle - todimensionelt med en mørkere blå, og skal markere starten på en ny æra for Volkswagen, hvor målet blandt andet er et lavere aftryk på klimaet. Det fortæller Jürgen Stackmann, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for salg, marketing og eftermarked.

»Ved at udforme nyt indhold og med nye produkter, kommer brandet til at gennemgå en fundamental transformation mod en fremtid med en neutral udledning for alle. Nu er det rigtige tidspunkt til at vise vores brands nye attitude til verden,« siger han.

Planen for det nye design af brandet er skabt i Volkswagens egne lokaler på tværs af selskabets forskellige afdelinger over en periode på ni måneder. Volkswagens chefdesigner Klaus Bischoff har spillet en nøglerolle i udskiftningen af det gamle logo, der blev implementeret i 2000.

»I det nye design af brandet har vi skabt en autentisk platform til at kommunikere den følelsesmæssige præsentation af e-mobilitet. Vi viser fremtidens Volkswagen under mottoerne ”digitalt først” og ”intet filter”,« siger han.

Volkswagen oplyser, at overgangen til det nye branddesign vil være færdig i midten af 2020, og at det nye logo vil være at finde på både erhvervsbiler og private personbiler.

Læs også