Erhverv

Tobaksgigant nedlægger 2.300 stillinger

British American Tobacco forventer, at planen om stillingsnedlæggelserne vil være gennemført i januar næste år. Foto by: Daniel Karmann/AP

Tobaksgiganten British American Tobacco (BAT) har planer om at nedlægge 2.300 stillinger på globalt plan for at skære omkostningerne.

Selskabet vil fjerne flere ledelseslag og mindske antallet af forretningsenheder, og det forventes, at omkring 20 pct. af de ledende stillinger hos British American Tobacco vil blive påvirket af ændringerne, fremgår det af en pressemeddelelse.

Tidligere på året startede Jack Bowles som administrerende direktør hos tobaksgiganten, og ifølge topchefen skal de mange fyringer og stillingsnedlæggelser gøre selskabet i stand til at reducere omkostningerne. Planen er at investere yderligere i at udvide selskabets portefølje af nye produktkategorier.

- Siden jeg overtog rollen som administrerende direktør for fem måneder siden, har jeg gjort det klart, at jeg ønskede at gøre BAT til en stærkere, simplere og hurtigere organisation og at sikre en passende kultur i fremtiden. Mit mål er at se en ændring i væksten i nye kategorier og simplificere vores nuværende måder at arbejde på og vores forretningsprocesser markant, mens vi leverer langsigtede bæredygtige afkast for vores aktionerer, siger direktøren i meddelelsen.

- Dette er en et afgørende første skridt på vejen til at nå de mål. En plan i dette omfang involverer beslutninger, som vil blive svære for vores folk, men i sidste ende er det den rigtige ting at gøre for vores forretning , fortsætter han.

British American Tobacco forventer, at planen om stillingsnedlæggelserne vil være gennemført i januar næste år.

BRANCHENYT
Læs også