Erhverv

Tidligere FCK-topchef skal stå i spidsen for danske esportsstjerner

Anders Hørsholt skal stå i spidsen for Danmarks bedste Counter-Strike hold. Hans opgave bliver at opbygge en stærk forretningsmodel bag esporten.

Anders Hørsholt (tv.) ses her med FCK's træner Ståle Solbakken. Foto: Lars Poulsen

De danske verdensstjerner i Counter-Strike, Astralis, får ny topchef.

Det bliver den tidligere direktør for Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholm, som i januar 2018 blev fyret fra Parken efter ni år i spidsen for selskabet bag FC København.

Siden har han været Vice President for svenske MTG Nordic med ansvar for udvikling af esportssportsgames i Europa. Men fra 1. oktober er han igen at finde i Danmark, hvor han indtager en direktørrolle på linje med Astralis Groups’ grundlægger og nuværende CEO, Nikolaj Nyholm.

»Jeg var selv med til at lancere esporten i FC København og har fra første parket oplevet, hvordan organisationen bag Astralis har formået at placere sig ikke bare i mediebilledet, men også sportsligt og kommercielt. Det er en stærk organisation, jeg bliver en del af, og jeg glæder mig til at bygge videre på det stærke fundament, der er skabt,« siger Anders Hørsholm i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at FCK under hans ledelse lancerede esportsholdet, North, i samarbejde med Nordisk Film. Det bliver i dag betragtet som det næststørste danske Counter-Strike hold - efter Astralis.

Astralis har i flere år kæmpet med om topplaceringen som verdens bedste hold i computerspillet Counter-Strike Global Offensive. Senest vandt holdet en Major i Berlin i sidste uge.

Esporten har vist sig som en eksplosiv industri, hvor omsætningen for længst har rundet en milliard dollars, og hvor fanbasen og tilskuertallet har overgået sportsgrene som Ishockey og håndbold.

»Vi er en del af en global milliardindustri, der årligt vokser med 30-40 pct., og vi er ledende inden for de områder, vi beskæftiger os med. Vi har kun set toppen af isbjerget, og ud over mit professionelle engagement i selskabet har jeg lagt hånden på kogepladen og investeret privat i selskabet,« siger Anders Hørsholt.

Astralis blev for to måneder siden solgt til en investorgruppe, der har dannet selskabet Astralis Group. Ud over Astralis ejer selskabet League of Legends-hold, Origen, og FIFA-holdet Future FC.

Ambitionen er nu at opbygge en professionel forretning, som ikke kun kan proforme rent sportsligt, men også finansielt. Derfor bliver Anders Hørsholt nu hentet ind, fortæller medejer og CEO, Nikolaj Nyholm:

»Med vores tilgang indenfor performance-optimering og en professionel tilgang i alle aktiviteter er vi foregangsmænd i en branche, der på globalt plan er i eksplosiv vækst. Vi ønsker at udbygge den position, og her bliver Anders’ tilgang, indsigt og erfaring ekstremt værdifuld.«

Læs også