Erhverv

Børsen i Hongkong klar til at øge bud på London Stock Exchange

Børsen i Hongkong har ikke tænkt sig at ændre sit bud, før LSE reagerer på det oprindelige bud. En formel afvisning fra LSE ventes ifølge Financial Times i løbet af de kommende dage.Foto: Imaginechina via AP Images

Børsen i Hongkong, HKEX, er klar til at øge sit bud på den britiske børs London Stock Exchange Group, efter at dens bud på 32 mia. pund blev afvist af aktionærer og børsen selv.

Det fortæller kilder med kendskab til forhandlingerne, skriver Financial Times.

HKEX er "åben over for genovervejelse" af et højere bud, der primært vil bestå af aktier i Hongkong-børsen, fortæller en kilde til Financial Times.

Bestyrelsen i børsen i London, LSE, der sidste måned opkøbte data- og handelsselskabet Refinitiv for 27 mia. dollar - knap 184 mia. kr. - kalder HKEX' bud for "uopfordret, foreløbigt og højst betinget."

Børsen i Hongkong har ikke tænkt sig at ændre sit bud, før LSE reagerer på det oprindelige bud. En formel afvisning fra LSE ventes ifølge Financial Times i løbet af de kommende dage.

Buddet fra HKEX kommer samtidig med LSE's opkøb af Refinitiv, politisk tumult i Hongkong og fortsat brexit-kaos i Storbritannien.

Charles Li, der er administrerende direktør for Hongkong-børsen, mener ifølge Financial Times, at HKEX' bud er bedre end aftalen med Refinitiv, idet den samlede børs vil kunne drage fordel af de endnu tættere knyttede bånd til Kina samt resten af verden.

BRANCHENYT
Læs også