Erhverv

Anders Hedegaard skal være ny formand for dansk medicinalselskab

Der bliver skiftet ud på posten som bestyrelsesformand i selskabet ALK-Abelló.

Anders Hedegaard har tidligere været chef for GN Hearing og GN Store Nord. Foto: GN.

Det danske medicinalselskab ALK-Abelló skifter ud på posten som bestyrelsesformand. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Den nuværende bestyrelsesformand, Steen Risgaard, træder tilbage på selskabets generalforsamling til marts næste år. Og der er lagt op til, at han bliver afløst af Anders Hedegaard.

»Efter næsten ni år i bestyrelsen for ALK er næste års generalforsamling et naturligt tidspunkt for mig at give stafetten videre på og lade nye kompetencer træde til. Anders Hedegaard vil være den rigtige mand til at tage over og stå i spidsen for den videre udvikling af ALK, for han har en bred og succesrig baggrund i globale life science- og consumer care-virksomheder, og så kender han tilmed ALK indefra,« udtaler Steen Riisgaard.

Anders Hedegaard er chef for tyske Rodenstock Group, der producerer brilleglas. Han har stået i spidsen for de 4.900 medarbejdere i Rodenstock Group siden februar i år.

Anders Hedegaard er et kendt ansigt i dansk erhvervsliv. Inden turen gik til Tyskland, har han haft ledende stillinger i flere danske selskaber, herunder som øverste chef i GN Hearing, GN Store Nord og Bavarian Nordic. Og så kender han ALK-Abelló indefra.

Fra 2002 og frem til 2007 var han nemlig koncerndirektør med ansvar for salg og markedsføring i ALK Abelló.

Anders Hedegaard er født i 1960, og han har en kandidat i kemi og molekylærbiologi fra Danmarks Tekniske Universitet.

ALK-Abelló har specialiseret sig i medicin mod allergi, har hovedsæde i Hørsholm og har ca. 2.400 ansatte på globalt plan. 

Læs også