Erhverv

Carlsberg undersøger mulig bestikkelse i Indien

Bryggerikoncernen iværksætter revisionsundersøgelser i det indiske datterselskab.

Carlsberg lancerede i begyndelsen af året den såkaldt snap pack, hvor øldåserne er limet sammen i stedet for pakket ind i plastik. Foto: Emma Sejersen

Carlsberg vil undersøge, om der er foregået bestikkelse i koncernens indiske datterselskab.

Det sker efter anklager om, at datterselskabet har medvirket til at betale indiske embedsmænd kontante beløb under bordet.

Det skriver Berlingske.

Kasper Elbjørn, informationschef i Carlsberg, bekræfter over for Finans, at der er indledt en undersøgelse.

»Vi har ikke yderligere kommentarer,« siger Kasper Elbjørn.

Carlsberg vil igangsætte en omfattende revisionsundersøgelse af alle relevante processer vedrørende ansøgninger om tilladelser, licenser og lignende i Indien. Det oplyser Carlsberg til Berlingske.

Bestikkelsen skulle ifølge dokumenter, som Berlingske er i besiddelse af, bl. a. være sket i forbindelse med opførelsen af et Carlsberg bryggeri i landet. I intern korrespondance omtales angiveligt mere end 200 særskilte betalinger til en række indiske embedsfolk.

Carlsberg undersøgte allerede i 2017 anklager om bestikkelse efter at være forelagt materiale om sagen.

Ifølge Carlsberg handlede sagen dengang om en utilfreds medarbejder, som mente at være blevet uretmæssigt afskediget og samtidig hævdede, at der var foregået bestikkelse ved et indisk Carlsberg-bryggeri i 2015 og 2016.

Medarbejderen ville ifølge Carlsberg have bryggeriet til at betale ham 2 mio. dollars og truede med ellers at gå til pressen.

Anklagerne fik Carlsberg til at sætte en undersøgelse i gang. Den blev ifølge selskabet foretaget af et eksternt advokatfirma og involverede et internationalt revisionsfirma.

Undersøgelsen konkluderede, at den påståede afskedigelse var en fratrædelse, som var sket helt efter reglerne, og at det ikke var muligt at bevise nogen af beskyldningerne om smørelse eller bestikkelse. Det skriver Kasper Elbjørn til Berlingske.

Nye dokumenter i sagen, som selskabet ikke havde adgang til i 2017, får altså nu Carlsberg til igen at undersøge anklagerne.

BRANCHENYT
Læs også