Erhverv

Så meget er priserne på flybilletter raslet ned

Aldrig har det været billigere at flyve. Billetpriserne til en række af de mest populære rejsemål fra Danmark er faldet markant år efter år.

Det er blevet markant billigere at flyve til nogle af danskernes mest populære rejsemål. Foto: Bloomberg photo by SeongJoon Cho.

Det har aldrig været billigere at flyve.

Priserne på flybilletter er gennem de seneste år raslet ned. Billetter til nogle af de allermest populære destinationer fra Danmark er faldet med mellem 25 og 50 pct. siden 2014. Prisfaldet gælder både til destinationer i Europa og til fjerne rejsemål.

Det viser data fra Dansk Flypris Indeks udgivet af prissammenligningssiden Travelmarket.dk.

London er det mest populære rejsemål fra Danmark, og det er både fritidsrejsende og forretningsfolk, som i stor stil besøger den britiske metropol.

På ruten kan man i periode købe billetter for under 300 kr. for en returrejse, mens prisen i 2014 var knap 700 kr. Det er væsentlige billigere end at flyve på de danske indenrigsruter.

»Der er masser af afgange til London, og konkurrencen er hård. Flere lavprisselskaber flyver fra København til London, og det presser priserne,« siger Ole Stouby, direktør i Travelmarket.dk.

Konkurrencen blev intensiveret, da Ryanair etablerede sig i København med flyvninger til bl. a. London. EasyJet, Norwegian, SAS og British Airways flyver også mellem de to storbyer.

Også oversøiske rejser er blevet langt billigere end tidligere. Priserne til New York, der er det mest populære amerikanske rejsemål blandt danskerne er faldet med en tredjedel på fem år

»Prisfaldet tog fart, da det norske lavprisselskab Norwegian for nogle år siden begyndte at flyve direkte til New York. Siden har andre flyselskaber sat priserne ned til det laveste niveau i den tid, vi har sammenlignet priser på flybilletter,« siger Ole Stouby.

Bangkok er den destination i Asien, som flest danskere rejser til. Her er priserne på en returbillet faldet med mere end 1.200 kr. i løbet af fem år. Udviklingen har ifølge Travelmarket.dk været den samme til andre destinationer i Asien.

Forklaringen er først og fremmest, at de mellemøstlige flyselskaber har oversvømmet markedet med flysæder. Qatar Airways har i perioder 18 ugentlige afgange fra København til Doha, hvorfra der er masser af forbindelser til ikke mindst Asien.

Emirates flyver fra København med Airbus A380, der er verdens største passagerfly. Flyet lander i Dubai, hvorfra en stor del af de rejsende flyver videre ud i verden.

Det store udbud af flysæder har sænket prisniveauet på de billigste billetter hos alle flyselskaber. Derfor er det også blevet markant billigere at flyve fra Billund både til London og en række oversøiske rejsemål.

BRANCHENYT
Læs også