Erhverv

Formand og næstformand trækker sig hos Sydbank efter uenighed

Uenighed om strategien har tirsdag aften fået bestyrelsesformand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo til sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer at trække sig fra bankens bestyrelse.

Sydbanks bestyrelsesformand Torben Nielsen, som nu trækker sig fra ledelsen. Foto: Polfoto

En tredjedel af Sydbanks bestyrelse heriblandt formanden og næstformanden har trukket sig. Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen

Der er tale om bestyrelsesformand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo, som sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer trækker sig fra bankens bestyrelse.

"Baggrunden herfor er, at det nuværende formandskab samt to øvrige medlemmer af bestyrelsen har meddelt banken, at de trækker sig på grund af uenighed om governance og den fremtidige strategi," hedder det i meddelelsen.

Som formand konstitueres managing director Lars Mikkelgaard-Jensen og som næstformand CEO Jacob Chr. Nielsen.

Sydbanks bestyrelse

Udtrådt af bestyrelsen:
Torben Nielsen (afgået bestyrelsesformand)
John Lesbo (afgået næstformand)
Jørgen Høholt
Frank Møller Nielsen

Bankens bestyrelse består herefter af følgende personer:
Lars Mikkelgaard-Jensen, bestyrelsesformand
Jacob Chr. Nielsen, næstformand
Janne Moltke-Leth
Susanne Schou
Carsten Andersen
Kim Holmer
Jarl Oxlund
Jørn Krogh Sørensen

Sydbank oplyser i en meddelse til fondsbørsen, at den fortsættende bestyrelse har taget meddelelsen til efterretning. Bestyrelsen vil fortsætte og intensivere arbejdet med at gøre Sydbank til en stærkere bank, jævnfør bankens strategi.

»Der vil i forbindelse med offentliggørelsen af bankens regnskab for tredje kvartal blive fremlagt tiltag, som vil understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger,« skriver banken.

Det kommende kvartalsregnskab offentliggøres efter planen den 30. oktober.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra alle fire fratrådte bestyrelsesmedlemmer - Torben Nielsen, John Lesbo, Jørgen Høholt og Frank Møller Nielsen. Derudover har Finans forsøgt at få en kommentar fra den nye formand, Lars Mikkelgårrd-Jensen og adm. direktør Karen Frøsig.

Sydbank præsenterede i slutningen af august regnskabet for 2. kvartal, som viste et fald både i omsætningen og indtjeningen. Det resulterede i et kraftig dyk i aktiekursen på dagen.

I den forbindelse konstaterede investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at Sydbanks strategi om en »stærkere bank« mangler detaljer. Han tilføjede, at investorernes reaktion på et skuffende regnskab bør få lamperne til at blinke hos ledelse og bestyrelse.

»Det er en klar meddelelse til bankens ledelse om, at der skal gøres noget mere. Det er ikke noget nyt, men det er blevet meget mere påtrængende, siger investorerne og udtrykker klart et mistillidsvotum til ledelse og bestyrelse,« konstaterede Per Hansen.

Læs også