Erhverv

Tog ulovlige lån for at overleve - og købte dyre boliger imens

»Det er altid nemt at være bagklog,« siger Peter Warnøe, der har trukket sig fra DR-programmet "Løvens Hule" og midlertidigt er stoppet som direktør i venturefonden Nordic Eye.

Peter Warnøe er partner i venturefonden Nordic Eye. Foto: Jonas Olufson.

Den danske serieinvestor Peter Warnøe har stået bag private ejendomskøb for et trecifret millionbeløb, samtidig med at han ulovligt har trukket millioner ud af sine private selskaber. Det skriver Børsen.

Tidligere på måneden kunne Børsen afsløre, at Peter Warnøe, der står bag venturefonden Nordic Eye og er kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", i årevis har brudt loven ved at trække penge ud af sine selskaber som ulovlige aktionærlån.

Peter Warnøe har selv forklaret, at det var »en måde at overleve på.« Alligevel har han i samme periode købt tre private ejendomme. Det drejer sig om et rækkehus i Hellerup til 17 mio. kr., en penthouselejlighed i schweiziske Verbier og en lejlighed til sin ældste datter.

Peter Warnøe skylder over 10 mio. kr. til sit eget selskab, Oyster Invest. Pengene, som han ulovligt har trukket ud, er blevet brugt til at finansiere en ankesag mod de danske skattemyndigheder og en retssag i Tyskland.

Adspurgt om, hvorfor han samtidig har købt et hus til 17 mio. kr., siger Peter Warnøe til Børsen, at han forventede, at »tingene løste sig hurtigere.«

»Det er altid nemt at være bagklog,« siger Peter Warnøe til Børsen.

Afsløringerne af Peter Warnøes ulovlige aktionærlån fik ham til at trække sig fra DR-programmet 'Løvens Hule' og til midlertidigt at træde tilbage som direktør i Nordic Eye.

Kort tid efter kom det frem, at Peter Warnøe sammen med medstifter af Nordic Eye, Lars Tvede, også har trukket knap 21 mio. kr. ulovligt ud af selskabet Nordic Eye Invest, der ejer en del af venturefonden.

Det fik Lego-milliardær Anders Kirk Johansen, der er en blandt over 100 investorer i Nordic Eye, til at kalde sagen for »chokerende.«

Peter Warnøe har flere gange fået påtaler fra sin revisor pga. de ulovlige lån, han har taget i sine private selskaber. Derudover har Erhvervsstyrelsen pålagt ham tvangsbøder og truet med en politianmeldelse.

Der er meget strenge krav for, hvornår en aktionær eller direktør må låne penge af sit eget selskab. Det skal være med til at forhindre skattesvindel samt sikre, at kassen i et selskab ikke bliver tømt.

Peter Warnøe tjente tilbage i 1990'erne et trecifret millionbeløb på at sælge hardwarevirksomheden Complet Data. Under finankrisen var han tæt på at gå personligt konkurs, og han har over for Børsen erkendt, at hans genoprejsning efter finanskrisen delvist har været finansieret af de ulovlige aktionærlån

Læs også