Erhverv

Ørsted sælger Radius for 21,3 mia. kr.

Ørsted sælger selskabet Radius til SEAS-NVE for 21,3 milliarder kroner på kontant og gældfri basis. Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen.

Ørsted har solgt sin eldistributionsforretning Radius. Foto: Arkiv

Ørsted sælger sin danske eldistributionsforretning Radius og sin privatkunde- og udendørsbelysningsforretning til Seas-NVE for 21,3 mia. kr.

Det fortæller energikoncernen onsdag ved middagstid i en meddelelse til fondsbørsen.

Betalingen sker kontant og på gældfri basis ved lukning af handlen.

Handlen er betinget af de relevante myndigheders godkendelse. Den ventes lukket i første halvdel af 2020.

Det er mere end et år siden, at Ørsteds ledelse traf beslutning om, at energikoncernen fremadrettet ikke er den bedste ejer af Radius.

Siden mistede Ørsted den politiske opbakning til salget af Radius. Men nu er det altså lykkedes koncernen at sælge Radius, hvilket Ørsteds topchef, Henrik Poulsen, er tilfreds med.

»Aftalen er attraktiv for Ørsteds aktionærer og sikrer et godt fremtidigt hjem for kunderne og vores dygtige medarbejdere. Provenuet, vi får fra salget, vil vi bruge til at fortsætte vores globale investeringer i grøn energi,« siger han i fondsbørsmeddelelsen.

Seas-NVE er Danmarks næststørste forbrugerejede forsyningsselskab og kommer med opkøbet til at overtage omkring 750 medarbejdere fra Ørsted.

De finansielle forventninger forbliver de samme hos Ørsted, oplyses det.

BRANCHENYT
Læs også