Erhverv

Hundredvis af investorer træder ind i kampen mod nedbrændingen af Amazonas

Over 200 investorer har skrevet under på, at de vil råbe deres porteføljevirksomheder op i kampen om at bevare den sydamerikanske regnskov.

Nu råber investorer også virksomheder verden over op i håbet om at redde en smule af den stadig mere forkullede regnskov. Foto: Reuters

Mens ødelæggende brande får Amazonas til at skrumpe, begynder investeringsverdenen at hæve stemmen for at komme verdens største regnskov til undsætning.

230 investorer, som i alt forvalter 16,2 billioner dollars, har skrevet under på, at de blandt andet vil tilskynde virksomheder til at holde et vågent øje med underleverandører med eksponering i regionen.

Det skriver Reuters.

Blandt andre har HSBC Global Asset Maanagement og BNP Paribas Asset Management skrevet under på erklæringen, som er igangsat af ngo’en Ceres.

»Skovrydning og tab af biodiversitet er ikke kun et miljømæssigt problem. Der er en særdeles negativ økonomisk påvirkning forbundet med det, og det repræsenter en risiko, som vi som investorer ikke kan ignorere,« siger Jan Erik Saugestad, adm. direktør for Norges største private kapitalforvalter Storebrand Asset Management, til Reuters.

Der er allerede registreret 60.472 brande i år, hvilket er 47 pct. flere end samme periode sidste år. Mange af dem er påsat med vilje af farmere, som vil udnytte arealerne til blandt andet landbrug.

BRANCHENYT
Læs også