Erhverv

Google bygger fem solcelleparker i Danmark

It-giganten vil bygge solcelleparker for 7 mia. kr. i Europa. Fem af parkerne skal ligge i Danmark.

Google vil nu investere milliarder i vedvarende energi. Foto: Bloomberg photo by Krisztian Bocsi

Én af verdens største virksomheder vil bygge fem solcelleparker i Danmark.

It-giganten Google har således fredag morgen offentliggjort, at den i en række lande vil investere i vedvarende energi. Heriblandt altså i fem danske byer, hvor den samlede kapacitet vil være på 160 megawatt. Det svarer til omkring 32.000 danske huse med soltage.

Solcelleparkerne i Danmark bliver placeret i Morsø, Gimming ved Randers, Norddjurs, Rødby Fjord og Næstved. De første tre parker ventes at være i drift i sommeren 2020, mens de sidste to følger til efteråret i 2020.

Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

»En virksomhed som Google bruger meget energi, fordi vi er med til at holde internettet kørende 24 timer i døgnet. Men vi føler samtidig et enormt ansvar for, at det sker på en så bæredygtig måde som overhovedet mulig,« siger Malou Aamund, Googles topchef i Danmark, i pressemeddelelsen.

Her skal Googles solcelleparker ligge:

  • Gimming i Østjylland, 17 megawatt

  • Norddjurs i Østjylland, 23 megawatt

  • Næstved på Sydsjælland, 41 megawatt

  • Morsø i Nordjylland, 25 megawatt

  • Rødby Fjord på Lolland, 55 megawatt

Ud over solcelleparkerne i Danmark annoncerer Google investeringer i vedvarende energi i USA, Chile, Sverige, Finland og Belgien.

De europæiske solcelleparker vil koste 7 mia. kr. at opføre.

Hos Dansk Industri glæder man sig over Googles investering i solcelleparkerne i Danmark.

»Google nøjes ikke med at bruge grøn energi, men gør oven i købet den grønne kage større ved selv at komme med energien. Det er et tydeligt tegn på, at i Danmark går digital omstilling og grøn omstilling hånd i hånd,« siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også