Erhverv

Topchef stopper i GN Store Nord efter under et år

Topchefen i GN Hearing Jakob Gudbrand stopper af personlige årsager, meddeler selskabet.

Tidligere Direktør i GN Store Nord, Jakob Gudbrand.

Med øjeblikkelig virkning stopper Jakob Gudbrand som topchef i GN Hearing, meddeler selskabet.

Han erstattes af Gitte Pugholm Aabo, som er bestyrelsesmedlem hos GN, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen fredag eftermiddag.

Jakob Gudbrand har kun siddet på topposten i GN’s høreapparatsforretning siden februar, men vælger nu at trække sig af personlige og familiære årsager, lyder det i meddelelsen.

»Som jeg sagde efter det sidste investoropkald: GN er et fantastisk sted at arbejde, og jeg er stolt af mine kolleger og det, de har bidraget med. Af personlige og familiemæssige grunde er jeg imidlertid kommet til den konklusion, at det er rigtigt for både GN og mig selv at fratræde. Jeg ønsker GN og mine kolleger alt det bedste i deres fremtidige rejse,« siger Jakob Gudbrand.

Afløseren Gitte Pugholm Aabo har i over 11 år siddet som topchef i det danske medicoselskab, Leo Pharma. Hun forlod stillingen for tre måneder siden.

»Jeg er både stolt og ydmyg over at påtage mig jobbet som CEO for GN Hearing. Fra min bestyrelsesperiode ved jeg, at virksomheden har en stærk produktportefølje og en stærk global organisation. GN Hearing har en lang og stolt historie med innovation og står nu på en meget stærk platform,« siger Gitte Pugholm Aabo.

Den 48-årige Jakob Gudbrand blev sidste år hentet fra det amerikanske biotech-selskab Thermo Fisher Scientific, efter GN’s mangeårige topchef, Anders Hedegaard, valgte at rykke videre til tyske Rodenstock Group.

GN Hearing er den største af de to divisioner i GN Store Nord. Siden Gudbrand tiltrådte, har GN Hearing vundet markedsandele på det globale høreapparatsmarked og havde årets første seks måneder en organisk vækst på 8 pct. i et marked, som vokser 2-4 pct. om året.

Den fremtidige koncernledelse vil, foruden Gitte Pugholm Aabo, bestå af Rene Svendsen-Tune, der er adm. direktør i headsetdivisionen GN Audio, samt Marcus Desimoni, der er finansdirektør på tværs af GN Store Nord.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra GN’s bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, samt den afgående og tiltrædende topchef. Men det har ikke været muligt fredag.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også