Erhverv

Carlsberg-rival debuterer på børsen i Hongkong med stigning

Anheuser-Busch Inbev har i forbindelse med børsnoteringen solgt aktier for omkring 5 mia. dollar, som går til at reducere bryggeriets gæld. Foto: AP/Jeff Roberson

Første børsdag for Anheuser-Busch Inbevs asiatiske bryggerivirksomhed, Budweiser Brewing Company APAC, har budt på pæn købsinteresse og en foreløbig stigning på lige under 7 pct., rapporterer Bloomberg News.

Aktien handles i 28,80 Hongkong-dollar mod en afregningspris ved børsnoteringen på 27 Hongkong-dollar.

Købsinteressen kommer efter en noget rodet børsnotering af den asiatiske bryggerivirksomhed. Oprindeligt planlagde Anheuser-Busch Inbev en børsnotering, der ville give Budweiser Brewing en markedsværdi på 64 mia. dollar. Men planerne blev droppet i juli på grund af ringe efterspørgsel efter aktien.

I andet forsøg lykkedes det dog at sende Budweiser Brewing på børsen i efteråret, men nu med en børsværdi på 45 mia. dollar.

Anheuser-Busch Inbev har i forbindelse med børsnoteringen solgt aktier for omkring 5 mia. dollar, som går til at reducere bryggeriets gæld. Efter aktiesalget ejer Anheuser-Busch Inbev stadig lige under 90 pct. af sin asiatiske ølvirksomhed.

Noteringen er den næststørste børsnotering i verden i år - kun overgået af Uber Technologies.

BRANCHENYT
Læs også