Erhverv

Fodboldaktier både sparket til vejrs og tacklet i jorden

Aktierne i AGF er steget i vejret, mens AaB har måttet se til mens deres aktier faldt. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Der sker ryk på aktiernes grønsvære mandag formiddag, hvor flere danske superligaklubber tager større udsving på aktiemarkedet.

Det gælder blandt andet AGF, der har vundet seks kampe i træk, og som fredag kunne præsentere et overskud for første gang siden 2008.

Klubben fik et overskud før skat på 10,1 mio. kr. i det skæve regnskabsår 2018/19 mod et underskud før skat på 9,7 mio. kr. året før. I weekenden vandt AGF 3-1 over FC Nordsjælland, og AGF-aktien stiger mandag 6,8 pct. til 0,35 kr.

Også Parken Sport & Entertainment ser fremgang mandag, efter at FC København har halet ind på FC Midtjylland i tabellen.

Efter 11 kampe er der nu kun et point mellem de to i toppen af Superligaen, efter at FC København i weekenden slog Silkeborg hjemme, mens FC Midtjylland tabte til OB.

Parken-aktien vinder 1,9 pct. til 105,50 kr. mandag.

De samme takter gør sig dog ikke gældende for rivalerne i Brøndby IF, der har tabt i fire ud af klubbens seneste fem kampe i Superligaen, og aktien må mandag bide i græsset med et fald på 3,3 pct. til 0,67 kr.

Aktierne i AaB er også tacklet i jorden og rumsterer i det røde med minus 5,8 pct. til 90 kr. Den aalborgensiske fodboldklub tabte i weekenden for tredje kamp på stribe.

BRANCHENYT
Læs også