Erhverv

Skibsredersøn med helikopterfirma tjener igen millioner

Christian Paulsen, hvis far blev milliardær på at sælge containerrederiet Unifeeder, har nu overskud på sine investeringer.

Christian Paulsen er til dagligt adm. direktør i sit eget helikopterfirma Charlie9 Helicopters, som bl.a. tilbyder rundflyvninger og særlige VIP-flyvninger. Dette er et billede af en af den type helikoptere, som firmaet bruger. Foto: Bob Adams/Flickr.

Den danske milliardærarving Christian Paulsen, der er søn af tidligere skibsreder Tonny Dalhøj Paulsen, har fået økonomien på rette kurs.

Dristige investeringer har tidligere kostet den mediesky arving store milliontab. Men i seneste regnskabsår tjente Christian Paulsen 27 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra hans holdingselskab, Pikes Peak Holding ApS.

Det er især kursgevinster på værdipapirer, som har fået skibsredersønnens formue til at vokse. Han ejer værdipapirer for over 100 mio. kr.

Christian Paulsens far, Tonny Dalhøj Paulsen, tjente i sin tid 2 mia. kr. på at opbygge og sælge containerrederiet Unifeeder sammen med kompagnonen Peter Bohnsen.

Ifølge Børsen overtog Christian Paulsen i 2014 styrpinden i faderens to holdingselskaber, 360denmark og Seaone, der dengang havde en samlet formue på 1,6 mia. kr.

Disse selskaber er efterfølgende blevet spaltet og opløst. Egenkapitalen i Christian Paulsens holdingselskab er i dag på 677 mio. kr.

En del af formuen har Christian Paulsen investeret i helikoptere. Han er til dagligt adm. direktør i sit eget helikopterfirma Charlie9 Helicopters, som bl.a. tilbyder rundflyvninger og særlige VIP-flyvninger.

Det selskab har fem år i træk haft beskedne overskud.

Det er dog ikke alle Christian Paulsens investeringer, som har været en god forretning. Han var bl.a. medejer af den danske mobilproducent Lumigon, som ville sælge guldbelagte smartphones, men endte med at gå ned med et brag.

Det kostede ejerne - heriblandt Christian Paulsen - et stort tocifret milliontab.

Børsen har tidligere forsøgt at få den sky erhvervsmand i tale. Men han har givet udtryk for, at han ikke ønsker at tale om, hvordan hans formue forvaltes.

BRANCHENYT
Læs også