Erhverv

Jamie Oliver giver millionudbytte til sig selv

Den britiske koks forretningsimperium tjener stadig millioner af pund, på trods af at de britiske restauranter i koncernen gik konkurs i foråret.

Arkivfoto: AP/Laurent Gillieron

5,2 millioner pund – eller knap 44 mio. danske kr.

Så meget kunne den britiske stjernekok Jamie Oliver sidste år udbetale til sig selv. Det viser det årsregnskab, som Jamie Oliver Holdings har fremlagt.

Holdingselskabet er moderselskabet bag det mad- og medieimperium, som den 44-årige Jamie Oliver har brugt de seneste 20 år på at opbygge.

Det skriver det engelske medie The Guardian.

Årsregnskabet kommer efter et forår, der ellers ikke har været let for Jamie Olivers britiske restauranter, der på trods af flere redningsforsøg måtte dreje nøglen om.

I alt 22 restauranter måtte lukke, hvilke kostede omkring 1.000 ansatte deres job. Jamie Oliver har dog også måtte sluge en lønnedgang sammenlignet med året før, hvor han fik 8,6 mio. pund (73 mio. kr.).

På trods af det mislykkede restaurant-eventyr tjener Jamie Olivers selskaber stadig millioner af pund, da især indtægterne fra licenser, tv og bogsalg stadig skæpper godt i kassen.

Jamie Oliver Holding kommer ud af 2018 med en stigende omsætning til 43,5 mio. pund, svarende til 367 mio. danske kr.

Resultatet før skat blev dog halveret til 7,8 mio. pund – især på grund af, at Jamie Oliver flere gange var nødsaget til at pumpe penge i sine britiske restauranter i et forgæves forsøg på at holde dem flydende.

Kun tre af Jamie Olivers britiske restauranter fik lov til at overleve, da de blev opkøbt af det britiske selskab SPP Group

Det drejer sig Jamie Oliver’s Diner, Jamie’s Italian og Jamie’s Coffee Lounge - der alle er placeret i lufthavnen i Gatwick tæt på London.

BRANCHENYT
Læs også