Erhverv

Hongkong børsen opgiver milliardkøb af Londons børs

London Stock Exchange har afvist buddet på 267 mia. kr. fra Hongkongs børs og forbliver dermed selvstændig.

Hongkongs børs har fået en kurv på frieriet fra børsen i London, LSE. Arkivfoto: AP/Lefteris Pitarakis Foto: AP

Børsen i Hongkong har opgivet at få fingrene i London Stock Exchange, LSE.

Det seneste tilbud på 267 mia. kr. (37 mia. GBP) er blevet afvist af aktionærerne i LSE med henvisning til at buddet ”lå langt under den reelle værdi”, skriver BBC.

Det har fået Hong Kong Exchanges and Clearing til droppe forsøget på at overtage den britiske børs, selv om den stadig mener, at det ville skabe en ”verdensledende gruppe”.

Hongkong-børsen har gennem længere tid været lun på LSE, og som en del af handlen skulle LSE opgive at købe det amerikanske selskab Refinitiv, der er leverandør af finansielle data.

Ifølge de britiske regler for ”fjendtlige opkøb” skal Hongkong-børsen nu holde sig fra at komme med et tilbud de næste seks måneder, og LSE kan ufortrødent fortsætte sit forsøg på at købe Refinitiv for 27 mia. dollar.

Mens Hong Kong Exchanges and Clearing med en fusion kunne kombinere to af de største finansielle centre i Asien og Europa, så kan London Stock Exchange med overtagelse af Refinitiv blive en af de største på både børsmarkedet og markedet for finansielle data.

»Afvisningen gør det bestemt meget klart, at bestyrelsen i LSE foretrækker at gå videre med Refinitiv,« lød det fra analytiker hos UBS, Michael Werner.

Samtidig har både analytikere og London Stock Exchange advaret om de politiske udfordringer ved en sammenlægning, især på baggrund af uroen i Hongkong.

Styret i Hongkong er største aktionær i ø-statens børs og skulle blandt andet godkende 6 af de 13 bestyrelsesmedlemmer ved en fusion.

BRANCHENYT
Læs også