Erhverv

Blackrock hyrer tidligere ATP-topchef

Christian Hyldahl, som sidste forlod jobbet som direktør for ATP, bliver nordisk chef for verdens største kapitalforvalter.

Christian Hyldahl får nyt job. Foto: Stine Bidstrup.

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har ansat tidligere ATP-topchef Christian Hyldahl som ny chef for de nordiske aktiviteter.

Det er en stilling, hvor han får ansvaret for omkring 40 medarbejdere i København og Stockholm, skriver Børsen.

»Jeg har de seneste ti måneder med stor omhu overvejet mit næste skridt, og jeg glæder mig til at indtræde i en virksomhed med global indflydelse og en absolut markedsledende position som Blackrock,« skriver Christian Hyldahl til mediet.

Dermed får han ansvaret for et lille hjørne af Blackrocks forretning, der samlet indebærer forvaltningen af en sum på intet mindre end 6,8 billioner dollars, eller knap 47 billioner kr. - altså 47.000 mia. kr.

Christian Hyldahl forlod sin post hos ATP i slutningen af november sidste år, efter han blev kritiseret for sin rolle i Nordeas spekulation i udbytteskat for ti år siden.

Blackrock fokuserer især på produkter inden for passiv investering, herunder Exchange Traded Funds, kaldt ETF’er, og en stigende efterspørgsel herpå har drevet en del af forretningen. Også investeringer i ejendomme og infrastruktur er et af Blackrocks specialer.

Det gælder også i Danmark, hvor salget af Illum ifølge FinansWatch eksempelvis indbragte omkring 1 mia. kr. til Blackrock.

BRANCHENYT
Læs også