Erhverv

Populær danskerbil skuffer i sikkerhedstest

Det er ikke godt nok, siger FDM om test af den nye Peugeot 208.

Den nye Peugeot 208 måtte overraskende nøjes med fire stjerner i ny Euro NCAP-test. Foto: Euro NCAP.

Sikkerheden i en af de mest solgte biler herhjemme, den populære Peugeot 208, er ikke tiptop. Det afslører den nyeste crashtest fra Euro NCAP.

Peugeot 208 måtte nemlig nøjes med fire ud af fem stjerner, skriver FDM. Årsagen er en nødbremse, der i den testede standardudgave ikke ser bløde trafikanter som børn og cyklister godt nok.

»Fire Euro NCAP-stjerner er ikke dårligt, men heller ikke rigtig godt på en helt ny bilmodel,« siger FDM's repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Det skal siges, at Peugeot 208 fås med en mere avanceret og bedre nødbremse. Men den er ekstraudstyr og ikke en del af standardmodellen.

»Det er ikke godt nok, og vi opfordrer den danske Peugeot-importør til at gøre udstyret til standard i Danmark,« siger Søren W. Rasmussen.

De fire Euro NCAP-stjerner betyder desuden, at Peugeot 208 ikke får det sikkerhedsfradrag på mellem 8.000-12.000 kr., som fem Euro NCAP-stjerner udløser i Danmark.

Den nye crashtest fra Euro NCAP kiggede også nærmere på to nye BMW-modeller. Både BMW 1-serie og BMW 3-serie kørte fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus, skriver FDM.

En Jeep Cherokee måtte også nøjes med fire stjerner.

Det er et lovkrav, at alle nye bilmodeller skal igennem en række sikkerhedstests, før de kommer i handlen.

Men loven opstiller kun minimumskrav til bilernes sikkerhed. Derfor er det Euro NCAP's mål at få bilproducenterne til at overgå disse minimuskrav.

Hver bil får mellem 1 og 5 stjerner, hvor 5 er den højeste karakter. 

BRANCHENYT
Læs også