Erhverv

Danmarks største musikkæde i fare - ejeren begæret konkurs

Ejeren af musikkæden 4Sound har indgivet konkursbegæring.

4Sound forhandler diverse musikinstrumenter i landets fem største byer og gennem en webshop. Foto: Martin Rosenauer

Krisen er total i landets største musikkæde, 4Sound, der tidligere på året blev tvunget til at lukke butikker og skille sig af med medarbejdere i et forsøg på at redde forretningen.

Ejeren af den danske kæde, norske Music Retail Holding, har torsdag begæret sig konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv.

»Vi har i dag afleveret en konkursbegæring for selskaberne Music Retail Holding og Music Retail Norway,« siger direktør Anders Endertorp til det norske medie.

4Sound har i årevis kæmpet med økonomien både herhjemme og i Norge. Den danske del af forretningen har på fem år sat 40 mio. kr. til, hvilket tidligere på året fik den norske ejer til at gribe ind og kræve samtlige butikker - på nær én i København - lukket.

Også den norske del af 4Sound har kørt med betydelige underskud. Situationen er så kritisk, at selskabet brød sine lånebetingelser, og den største långiver, Nordea, ville ikke længere forlænge 4Sounds kredit.

»Derfor har vi begæret selskaberne illikvide. Det er hovedårsagen til konkursen,« siger Anders Endertorp til Dagens Næringsliv.

Om konkursbegæringen betyder, at 4Sound nu helt lukker i Danmark er endnu uvist. Finans forsøger at få en kommentar.

4Sound sælger indspilningsstudier, trommer, guitarer, keyboards og andet til musikentusiaster. Kæden blev stiftet i 1973.

BRANCHENYT
Læs også