Erhverv

Hongkong-tweet får kinesiske virksomheder til at droppe NBA-sponsorater

En række af Kinas største virksomheder dropper nu deres samarbejde med basketball-ligaen NBA, efter en NBA-direktør på Twitter har udtrykt støtte til demonstranterne i Hongkong.

De to NBA-spillere Caris LeVert og D'Angelo Russell ses her på Brooklyn Nets hjemmebane Barclays Center. Arkivfoto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP.

Et enkelt tweet, der udtrykte støtte til demonstranterne i Hongkong, har nu fået flere kinesiske virksomheder til at se rødt og droppe deres sponsorater af den nordamerikanske basketball-liga NBA.

Tweetet, som blev skrevet af Houston Rockets-direktøren Daryl Morey, udtrykte sympati for de prodemokratiske demonstranter, som de seneste måneder har demonstreret i Hongkongs gader i protest mod det kinesiske styre.

»Kæmp for frihed, støt Hongkong,« skrev NBA-holdets direktør i tweetet, som siden er blevet slettet. Men da var det allerede for sent.

En af Kinas største sportstøjsproducenter, Anta Sports, har stoppet sit samarbejde med NBA med direkte henvisning til Daryl Moreys tweet.

Det samme har bilproducenten Dongfeng Motor, mejerproducenten Megniu Group og smartphone-producenten Vivo.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg vurderes Kina til at være NBA’s største potentielle marked uden for USA.

Krisen mellem den nordamerikanske basketball-liga og de kinesiske virksomheder kommer samtidig med, at NBA er klar til at søsætte en større charmeoffensiv i Kina.

Det er planen, at de to NBA-hold Brooklyn Nets og Los Angeles Lakers skal spille to opvisningskampe senere på ugen i henholdsvis Shanghai og Shenzhen, men det er nu usikkert om kampene bliver spillet, selv om begge hold allerede befinder sig i landet.

Netop Brooklyn Nets blev tidligere på sommeren købt af rigmanden Joseph Tsai, der er medstifter af Alibaba, for et svimlende beløb på 2,35 mia. dollar, svarende til mere end 15,8 mia. danske kroner.

BRANCHENYT
Læs også