Erhverv

Hotel Ritz rygtes til salg for en milliard dollars

Vil du have fingrene i Ritz Hotel i London, er chancen der nu. Det kræver dog en kistebund med en del milliarder.

Det sagnomspundne Hotel Ritz i London kan være på vej til at skifte ejer. Foto: Matt Dunham/AP Foto: Matt Dunham/AP

Ejerne af det femstjernede Hotel Ritz i London er parate til at overhænde luksushotellet til nye ejere.

Dog ikke for håndører. Prisskiltet for det prestigefulde sted, der huser alt fra royale til filmstjerner, lyder på en milliard dollars, altså 6,8 mia. kr.

Det skriver Reuters på baggrund af en kilde tæt på ejerne.

Siden 1995 har det over 100 år gamle Hotel Ritz været ejet af de skotske tvillinger David og Frederick Barclay, som også sidder på avisen Daily Telegraph. De købte dengang hotellet for 80 mio. pund, eller 672 mio. kr.

Hotellet er ikke offentligt til salg, men brødrene har modtaget uopfordrede bud, der værdiansætter Hotel Ritz til mere end 980 mio. dollars, lyder det.

Hotel Ritz omsatte sidste år for 47 mio. pund, svarende til 394 mio. kr., mens driftsindtjeningen landede på 15 mio. pund, svarende til 125 mio. kr.

Det var den schweiziske hotelejer César Ritz, der i 1906 åbnede hotellet, efter at han havde haft succes med åbningen af Hotel Ritz i Paris. Udover at være et hotel huser bygningen også kasinoet The Ritz Club.

Siden er stedet blevet et ikon og indbegrebet på overklasseglamour, blandt andet med prins Charles på gæstelisten. Den tidligere premiereminister Margaret Thatcher valgte ifølge The Guardian at bo på hotellet permanent i hendes sidste dage, inden hun døde af et hjertestop.

BRANCHENYT
Læs også