Erhverv

Schweizisk gigant oppræciserer: Nye midler får stærk modtagelse

Roches blødermiddel, Hemlibra, der konkurrerer med Novoseven fra danske Novo Nordisk, solgte for 386 mio. schweizerfranc i tredje kvartal. Foto: AP Foto: Steffen Schmidt/Keystone via AP

Den schweiziske medicinalgigant Roche har onsdag morgen offentliggjort regnskab for tredje kvartal, der indeholdt en oppræcisering af forventningerne til 2019.

Det er tredje gang i år, at forventningerne får et nøk op, skriver Bloomberg News.

Omsætningen og kerneindtjeningen ventes nu at vokse med en høj encifret procentdel i 2019. Tidligere var forventningen en mellem til høj encifret vækst.

- Modtagelsen af vores nye medicin er meget stærk. Vi er succesfuldt gået ind på nye sygdomsområder og leverer vigtige nye behandlingsmuligheder for at servicere flere patienter i svære situationer, siger topchef Severin Schwan i en kommentar.

- Baseret på den stærke efterspørgsel på vores nye medicin og den fortsatte udvikling af vores produktpipeline har vi løftet vores forventninger til 2019, og jeg er overbevist om, at vi fortsat vil vokse efter i år, lyder det.

Roche havde i tredje kvartal en omsætning på 15,60 mia. schweizerfranc - svarende til 106,2 mia. kr. - hvilket var mere end de 15,09 mia. schweizerfranc, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Erosionen i salget for nogle af de aldrende kræftmidler Avastin og Herceptin var i kvartalet ikke så slem, som det var ventet blandt analytikerne.

Salget af Avastin løb op i 1,81 mia. schweizerfranc mod ventet 1,69 mia. schweizerfranc, mens omsætningen inden for Herception var 1,54 mia. schweizerfranc mod ventet 1,50 mia. schweizerfranc blandt analytikerne.

Roches blødermiddel, Hemlibra, der konkurrerer med Novoseven fra danske Novo Nordisk, solgte for 386 mio. schweizerfranc i tredje kvartal.

BRANCHENYT
Læs også